این مرکز عمدتاً شامل چهار بخش متمایز به ترتیب اولویت و اهمیت زیر است: ۱- بخش ارائهی آثار، شامل دو تالار کوچک و بزرگ نمایش، فضای انتظار و صحنهی نمایش نمایشگاهها؛ ۲- بخش اطلاعات، شامل کتابخانه و اطلاع رسانی؛ ۳- بخش آموزش، شامل دو مدرسهی هنرهای سنتی و هنرهای تصویری؛ ۴- بخش خدمات، شامل فروشگاهها، چایخانهی سنتی، نمازخانه و فضاهای عمومی جهت گردهمایی هنرمندان و هنردوستان
ساختار طرح بر مسیری حلزونی و چرخان استوار است که همراه با حرکت آب، از یک حیاط مربع بر سطح زمین آغاز میشود و با چرخشی از درون یک مخروط معکوس شفاف، بر روی شیبرویی مدور به حیاطی هشت ضلعی در عمق زمین میرسد، تا با این ایهام داستان گذر انسان را از جهان مادی به بهشت متمثل سازد. فرهاد احمدی در مورد ایدههای طراحی چنین مینویسد:
در این طرح تلاش میکردم تا پلی میان اندیشهی عرفانی و دستاوردهای مدرن ایجاد کنم. اگر جوهرهی فرهنگ این مرز و بوم را عرفان بدانیم که بهویژه در هزارهی اخیر در معماری این دیار به صور مختلف به آن منصهی ظهور رسیده و به آن هویت خاص و ارزشمندی بخشیده است، به نظر میرسد از این چشمه ی جوشنده میتوان متناسب با بستر تحققش کیفیات جدیدی را نیز فراهم ساخت. از سوی دیگر برای ایجاد این ارتباط نشانههای آشناتری را نیز بهکار گرفتم. برخی از اشکال یا عناصر، مصالح، شیوههای فضاسازی درونی و بیرونی و ارتباط آنها، نحوهی برخورد با بستر، رفتن به درون خاک یا بر فراز آن و بهکارگیری عناصر طبیعت چون آب و نور و آسمان، به این امر کمک کردند. در واقع چنین ساختمانی پیش از آنکه ساختمانی عملکردی باشد، ساختمانی مفهومی است.