معرفی فرهنگ و هنر اصفهان در چهارباغ عباسی

شهرداری اصفهان چهارباغ عباسی را یک گذر فرهنگ و هنر ثابت ارزیابی می کند.

چندی پیش قدرت الله نوروزی شهردار اصفهان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نام‌گذاری چهارباغ عباسی به نام گذر فرهنگ و هنر اظهار کرده بود: نام گذاری چهارباغ با این هدف صورت گرفته که هر گردشگری که در اصفهان حضورپیدا می‌کند، یکی از مکان های دیدنی که انتخاب می‌کند چهارباغ باشد.

وی در ادامه می‌گوید: لازمه‌ جذب گردشگر در این گذر این است که زیرساخت‌های آن مانند پیاده‌راه و فضای سبز ساخته شود و هر مغازه‌ای بخشی از هنر اصفهان را به نمایش درآورد.

شهردار اصفهان در خصوص نمایش هنرهای مختلف اصفهان در چهارباغ عنوان می‌کند: این هنر می‌تواند در حوزه تغذیه و با راه‌اندازی رستوران‌هایی با غذاهای سنتی باشد، می‌تواند صنایع دستی و یا خلاقیت‌ها و نوآوری های جدید و کاربردی کردن صنایع دستی و برپایی پاتوق‌ها و نمایش تئاتر باشد.

نوروزی بیان می‌کند: این رویایی است که مجموعه شهرداری برای آینده چهارباغ ترسیم کرده است.

تولد یک نگارخانه

تیرماه سال گذشته همراه با یک اتفاق خوب برای چهارباغ عباسی بود و «نگارخانه چهارباغ» در سرای قزلباش افتتاح شد؛ نگارخانه‌ای که قصد دارد چهارباغ را یک قدم به «گذر فرهنگی شدن» نزدیک‌تر کند.

به گفته نفیسه صادقی، مدیر نگارخانۀ چهارباغ، علت انتخاب چهارباغ برای تأسیس این گالری، استفاده از برند چهارباغ و همچنین فرهنگی‌تر شدن این گذر بوده است.

او همچنین می‌گوید: هدف از راه‌اندازی نگارخانه نیز توجه به اقتصاد هنر برای حمایت از هنرمندان حوزۀ هنر تجسمی استان، تشکیل آرشیوی غنی از تولیدات هنری هنرمندان این رشته، برنامه‌ریزی سالیانه برای برپایی حراج آثار هنری، تشکیل شورای بررسی آثار و درجه‌بندی این تولیدات جهت قیمت‌گذاری، ایجاد گروهی متشکل از کارشناسان فروش و بازاریابی آثار و آموزش سواد بصری هنرهای تجسمی، ایجاد یک تشکل متمرکز برای خریدوفروش آثار هنری و شناساندن اهمیت مدیریت فروش آثار توسط کارشناسان واسط به هنرمندان است.

نمایشسگاه‌های مختلف هنری، جاذبه‌ای جدید

مدیر انجمن هنرمندان نقاش اصفهان نیز پیش تر از راه اندازی گذر فرهنگ و هنر چهارباغ استقابل کرده و گفته بود: اگر غرفه‌ها و نمایشگاه‌هایی در گذر فرهنگی چهارباغ به رشته‌های مختلف هنر سنتی و معاصر اختصاص داده شود، هم می‌تواند جاذبه‌ای برای گردشگران داخلی و خارجی باشد و هم، چرخه مالی مناسبی در آن شکل می‌گیرد که به سر و سامان گرفتن اقتصاد هنر شهر کمک می‌کند.

بهادرانی بر این باور است که اقتصاد هنر در اصفهان وجود ندارد و می‌گوید: اگر هم هست فلج و تکه تکه و از هم جداست بنابراین یکی از اهدافی که باید دنبال شود، مرکزیت بخشیدن به انجمن‌ها، نمایشگاه‌ها و فروشگاه‌های هنری است و برای نیل بدین منظور، چه جایی بهتر از گذر فرهنگی چهارباغ؟

مدیر انجمن هنرمندان نقاش اصفهان، با بیان اینکه این شهر، همیشه با هنر سنتی خود معرفی شده، می‌گوید: باید غرفه‌هایی داشته باشیم که هنرمندان رشته‌های مختلف آثار باکیفیتشان را در آن ارائه کنند و هنر معاصر اصفهان در معرض دید عموم قرار بگیرد. ما همیشه اصفهان را با هنرهای سنتی‌اش معرفی کرده‌ایم که البته جایگاه مهمی هم دارد اما نباید هنر معاصر مثل هنرهای تجسمی روز، چیدمان، ویدئو آرت، پرفورمنس و … که حاصل افکار و رفتار هنرمند معاصر است فراموش کنیم.