به گزارش روابط عمومی موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر، کوچه مازاری های یزد نامی آشنا برای ساکنان این دیار است و گردشگران بیگانه با پیشه مازاری نیز اگر سفری به یزد داشته باشند، بدون شک در گشت و گذار برای خرید سوغات، مسیرشان به این گذر تاریخی می افتد. خارج شدن از فضای بسته فرهنگی و هنری و رفتن به سمت اجتماعی شدن فرهنگ و هنر از اهداف مهم ایجاد گذرهای فرهنگی است.
تئاتر خیابانی،نمایشگاه هنرهای تجسمی،کتابفروشی و برنامه هایی نظیر نقد کتاب در محل گذر فرهنگی مازاری اجرا می شود. کوچه مازاریها مخاطب خود را به سمت آرامشی روحی وروانی هدایت کرده و آنها را به تماشای مغازه و حجره هایی با قدمت بیش ۸۰۰ سال دعوت می کند. کلمه «مازاری» به‌معنای چرخ‌نورد است. ازآنجاکه سنگ آسیاب با حرکت چرخشی حنا را می‌سابد، این نام را بر این کوچه نهادند.

قدم‌زدن در این کوچه، با وجود تغییرات در بافت و ساختار آن، هنوز ما را به گذشته می‌برد؛ روزگاری که مردانی قوی‌بنیه صبحگاهان به سر کار می‌آمدند و تا پاسی از شب با مشقت و بردباری حنا می‌سابیدند و گاهی نیم‌روز گوشه‌ای از کارگاه دور هم جمع شده و چای می‌نوشیدند و گپ و گفت‌وگویی داشتند.

کوچه مازاری ها در خیابان آیت‌الله کاشانی یزد، در مجاورت ورودی به بلوار امام جعفر صادق (ع) و روبه‌روی مسجد اتابکی واقع شده است. در ورودی کوچه، نمادی از چهره‌های ماندگار یزد نصب شده که می‌توانید با چهره‌های فاخر تاریخ، هنر، فرهنگ و ادب یزد آشنا شوید، افرادی چون دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن نویسنده و محقق ادبی، وحشی بافقی شاعر، فرخی یزدی شاعر و مشروطه‌خواه، و مهدی آذریزدی نویسنده قصههای خوب برای بچه‌های خوب.