مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از نورپردازی سهبعدی کاخ گلستان به مناسبت بزرگداشت نودمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک میان ایران و ژاپن خبر داد.
به گزارش روابط عمومی موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر مسعود نصرتی عصر سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، گفت: سفارت ژاپن در ایران با همکاری کاخ گلستان به مناسبت بزرگداشت نودمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین ژاپن و ایران، نورپردازی سهبعدی با موضوع روابط دوستانه بین دو کشور را در مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان به نمایش میگذارد.
وی افزود: برای نخستین بار نورپردازی سهبعدی را که بیانگر روابط دوستانه بین دو کشور است را در مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان ۱۰ تا ۱۱ مرداد به نمایش میگذارد و ورود برای عموم آزاد و رایگان است.
نصرتی تصریح کرد: نورپردازی سهبعدی به تکنولوژی گفته میشود که با استفاده از پروژکتور، تصویر ساخته شده توسط کامپیوتر بهصورت سهبعدی بر روی ساختمان یا شیء منعکس میشود. با منعکس کردن تصویر بهصورت سهبعدی بر روی ساختمان یا شیء، تصویر مسطح بهصورت تصویر عمق دار به نمایش گذاشته میشود.
وی با اشاره به وجود آثار تاریخی گسترده از کشور ژاپن در کاخ گلستان گفت: برگزاری این مراسم نورپردازی میتواند مقدمهای برای برگزاری نمایشگاهها مشترک میان ایران و ژاپن شود.
ناصرالدینشاه قاجار در دومین سفر خود به اروپا در سنپترزبورگ با تاکیاکی انوموتو، سفیر ژاپن دیدار و درخواست برقراری روابط دیپلماتیک را مطرح کرد. وزارت امور خارجه ژاپن در آوریل ۱۸۸۰ به یوشیدا ماساهارو (که دیپلماتی جوان و تحصیل کرده بود) مأموریت داد به ایران سفر کند و راههای برقراری رابطه بازرگانی با این دو کشور اسلامی را بررسی کند.
وی در تابستان ۱۸۸۰ به همراه ستاد ارتش ژاپن و پنج بازرگان با یک کشتی جنگی تندرو در ۴۵ روز از ژاپن به بوشهر رسید. او و هیات همراهش ۴۵ روز دیگر را برای رسیدن به تهران سپری کردند. و سر راه خود از شیراز و اصفهان دیدن کردند. ناصرالدینشاه هیات دیپلماتیک ژاپن را در ۶ مهر ۱۲۵۹ (۲۷ سپتامبر ۱۸۸۰) به حضور پذیرفت. اسناد وزارت خارجه ژاپن نشان میدهند که دیدار ناصرالدینشاه با نمایندگان ژاپن، بیش از حد انتظار، طول کشید. این نخستین ارتباط ایران با کشور ژاپن بود.
با روی کار آمدن پهلوی اول روابط سیاسی ایران، با بستن یک قرارداد دوستی در اردیبهشت ۱۳۰۹-(مه ۱۹۳۰) برقرار شد، دولت ژاپن در سال ۱۳۰۵، اقدام به تأسیس یک نمایندگی بازرگانی در ایران نمود و به دنبال آن تمایل خود را برای برقراری روابط سیاسی ابراز داشت که مورد استقبال ایران واقع شد. بدین ترتیب در فروردین ۱۳۰۸، پیماننامهای که حدود و اساس روابط دو طرف را مشخص مینمود به امضاء رسید و در تیر ۱۳۰۹ سفارت ایران در توکیو گشایش یافت.