وبینار توسعه پردیس های سینمایی و چالش های آن روز یکشنبه ۱۶ آبان ماه ساعت ۱۴:۳۰ برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه کمک به فرهنگ توسعه و هنر، در این وبینار امیرحسین علم الهدی کارشناس سینما، شادمهر راستین معمار فضاهای فرهنگی، امین عارف نیا مدیرعامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر و بهرام جمالی کارشناس فرهنگی به بحث و تبادل نظر پیرامون موضوع توسعه پردیس های سینمایی و چالش های پیش روی آن پرداختند.
فقر فضاهای فرهنگی در کشور
امین عارف نیا مدیرعامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر در ابتدای این نشست ضمن خوش آمد به مخاطبین، با اشاره به فقر فضاهای فرهنگی در برخی شهرهای کشور، گفت: هم اکنون بیش از ۱۰۰۰ شهر در کشور دارای سینما نیستند و لازم است در این زمینه راهکارهایی اندیشیده شود و توسعه فضاهای فرهنگی در کشور با دقت انجام پذیرد.
رشد تعداد سالن های سینما پس از انقلاب اسلامی
امیرحسین علم الهدی کارشناس سینما تصریح کرد: توسعه پردیس های سینمایی در جهان به دهه ۷۰ میلادی باز می گردد و این مهم هر چند دیر اما هم اکنون در کشور اجرایی شده و از آن بهره می بریم.
وی ادامه داد: پیش از انقلاب اسلامی تنها ۴۸۰ سالن سینما در کشور وجود داشت اما هم اکنون بیشذ از ۶۲۰ پرده سینما در کشور وجود دارد. این موضوع نشانگر آمارهای بسیار خوب و رشد سینما پس از انقلاب اسلامی است.
وی افزود: مرحوم سیف اله داد در زمینه توسعه سالن های سینما در کشور تاثیر فراوانی داشت و با پدید آمدن معافیت های قانونی در کشور، تعداد سالن های کشور احداث شده توسط شهرداری ها و بخش خصوصی افزایش یافت.
علم الهدی تصریح کرد: وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ساخت سالن سینما نیست و باید در این زمینه نقش تسهیل گری را ایفا نماید.
وی ادامه داد: در سال ۹۶ بیش از ۲۶ میلیون نفر در سینماهای کشور به تماشای فیلم های سینمای ایران پرداختند و این نشان از عزم مسئولین برای رونق سینماهای کشور داشت.
وی اظهار داشت: رونق سینما نمی تواند پدیده ای جدا از رونق اقتصاد یک کشور باشد. از سوی دیگر ضمن نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در فرآیند تولید یک فیلم لازم است دستگاه های اقتصادی نیز برای رونق بازار فیلم ها نقش آفرینی کنند.
لزوم بازنگری جدی در تعاریف ساخت سالن های سینما
شادمهر راستین معمار فضاهای فرهنگی تصریح کرد: باید توجه داشت که دیجیتالی شدن هر روز فرآیندها، وجود ماهواره ها، شبکه های خانگی و … می تواند بر روی پدیده سینما و مخاطب پذیری تاثیرگذار باشد و بنابراین باید برای ساخت پردیس های جدید منعطف عمل کرد.
وی ادامه داد: ساخت سالن های سینما در کنار مال ها در کشور، پدیده ای است که شاید منجر به تجاری شدن بیش از حد موضوعات فرهنگی و فیلم ها بینجامد و باید برای آن چاره ای اندیشید.
وی افزد: باید در تعاریف فضاهای سینمایی و فرهنگی بازنگری جدی انجام شود.