دکتر محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سفرهای استانی دولت در هفت ماه گذشته، از تصویب تخصیص سه هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژه های نیمه تمام فرهنگی و هنری خبر داد و گفت: بیش از ۲۸ سفر استانی من در راستای عدالت فرهنگی صورت گرفت.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمد مهدی اسماعیلی روز یکشنبه در دیدار نوروزی با کارکنان وزارتخانه متبوع و زیر مجموعه های آنها باتبریک حلول ماه مبارک رمضان و همچنین عید نوروز ابراز امیدواری کرد تا شروع قرن جدید برای همه ایرانیان و مسلمانان منشا خیر و برکت باشد.
وی افزود: ما در حالی وارد قرن جدید شدیم که در قرن گذشته با استقرار نظام اسلامی مردم ایران فضای نویی را برای تحولات جامعه رقم زدند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ۴۳ سال جمهوری اسلامی ایران و نظام مقدس ایران کارنامه درخشانی را در خدمت به مردم در بخش های مختلف به یادگار گذاشت.
به گفته وی هرچند این مسیر با فراز و نشیب های فراوانی در داخل و خارج از مرزها در عرصه بین المللی مواجه بود اما آنچه این مسیر را هموار کرد که در نقطه کانونی آن تمسک به اسلام و آموزه های قرآنی بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: امروز سال جدید را با توجه به تجارب تلخ و شیرین گذشته آغاز می کنیم و همه دست در دست هم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش خواهیمکرد تا با همت و اراده همگانی برای ارتقای حوزه فرهنگ و هنر گامهای بلندی برداریم.
اختصاص ۲درصد بودجه دستگاه های اجرایی به حوزه فرهنگ و هنر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود به افزایش بودجه ۱۴۰۱ این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: در بودجه سال جاری علاوه بر افزایش کمی، مسئولیتهای مشترک با سایر نهادها و دستگاههای دیگر مصوب شده تا بخشی از بودجه یعنی ۲ درصدی آنها به حوزه فرهنگ و هنر اختصاص پیدا کند.
عضو کابینه دولت مردمی با بیان رویکرد مجلس شورای اسلامی درباره موضوع بند (ز) تبصره (۹) ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۱بیان کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی، پیگیر بودند تا تخصیص تا دو درصد بودجه دستگاهها، با قید تکلیف، الزام آور شود؛ اما اضافه شدن این قید اشکالاتی را ایجاد میکرد؛ بنابراین شدنی نبود. تلاش داریم همه سیاستگذاریهای حوزه فرهگ هنر و رسانه با ابزار و پشتوانه مالی و هدایتگری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محقق شود.
وی گفت: بهعبارت دیگر دنبال دریافت بودجه دستگاههای دولتی نیستیم بلکه، میگوییم هزینه در حوزه فرهنگ و هنر باید در چارچوبهای تعیین شده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صرف شود. با توجه به پشتیبانی دولت بهویژه شخص رئیس جمهوری از تصویب این بند، ادامه کار برعهده همکاران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است تا براجرای این مصوبه نظارت شود.
به گفته اسماعیلی مجموع این اقدامات قابل توجه است چراکه یک مجموعه بدون حل مسائل داخلی خود، توان پیشروی نخواهد داشت؛ حل این مسائل در ابتدای پذیرش مسئولیت، اولویت بود و در وضعیت نسبی قرار داریم؛ بیتردید در سال جدید این موضوعات پیگیری خواهد شد.
توجه ویژه به اقتصاد فرهنگ و هنر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه توجه ویژه به اقتصاد فرهنگ و هنر را از برنامه های جدی این دولت و این دوره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد و اظهارداشت: کارها و فعالیت های جامعی را در این زمینه با هماهنگی و حضور جدی صندوق اعتباری هنر انجام داده و بسیاری نیز در برنامه های آینده ما قرار دارد که در سال جاری با جدیت دنبال خواهند شد.
اسماعیلی با اشاره به ارائه تسهیلات و بسته های حمایتی مختلف در راستای کمک و حمایت به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه به ویژه در ایام شیوع کرونا، گفت: رشد و ارتقای اقتصاد فرهنگ و هنر طی سال جاری نیز با جدیت دنبال خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تشکیل ستاد اقتصاد فرهنگ و هنر خبر داد و گفت: همزمان با نخستین روز کاری در سال ۱۴۰۱ با حضور معاونین و مدیران ومسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ستاد اقتصاد فرهنگ وهنر تشکیل وسیاستگذاریها و برنامه های آینده در حوزه صنایع خلاق و اقتصاد فرهنگ و هنر مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر تقویت حوزه اقتصاد فرهنگ گفت: حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر بهمثابه یک چرخه است که از استانها آغاز تا رایزنیهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد از این رو با توجه به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی در قالب شعار سال جاری، مسئولیت ما در این وزارتخانه و زیر مجموعه آن سنگینتر شده است.