علی اصغر کاراندیش مروستی معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از ایجاد نظام جامع فرهنگ و هنر و پیگیری لایحه مالکیت فکری و ادبی و لایحه نظام رسانه از طریق مجلس شورای اسلامی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر کاراندیش، روز پنجشنبه هفته گذشته در آیین تکریم و معارفه مدیران کل پیشین و فعلی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه در گذشته وقتی از توسعه صحبت می‌شد هدف توسعه اقتصادی بود، خاطرنشان کرد: با گذشت زمان نقش فرهنگ در زمینه توسعه پررنگ و ثابت شد، توسعه پایدار زمانی محقق می‌شود که با توسعه فرهنگی همراه باشد.

وی انقلاب اسلامی ایران را انقلابی فرهنگی برشمرد و گفت: در بیانیه مقام معظم رهبری آسیب‌شناسی‌های حوزه فرهنگ بیان شده و ما باید در بخش‌های فرهنگی این نکات را مد نظر قرار دهیم.

کاراندیش یکی از اولویت‌های اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را رشد فضایل اخلاقی در جامعه بر اساس ایمان و تقوا برشمرد. وی دیپلماسی فرهنگی را از دیگر بحث‌های جدی در این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: این بخش از طریق سازمان فرهنگ و ارتباطات پیگیری می‌شود.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تاکید بر بازنگری بر وظایف دستگاه‌های فرهنگی و هنری، گفت: ۲۶ دستگاه دولتی، نهاد و اشخاص حقوقی با استفاده از بودجه دولتی در حوزه فرهنگ فعالیت می‌کنند؛ از بحث‌های جدی این حوزه که بارها در مجلس هم مورد بررسی قرار گرفته، موازی‌کاری‌های حوزه فرهنگ است.

وی افزود: یکی از مشکلاتی که باعث این امر شده این است که نمی‌توان گفت برنامه‌های فرهنگی باید توسط یک یا دو دستگاه اجرا شود. کاراندیش تضارب آرا و هم‌اندیشی را راهکارهای هم‌افزایی در این حوزه عنوان کرد و گفت: سیاست‌گذاری، آموزش و هدایت از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و شورای فرهنگ عمومی در استان‌ها این نقش را ایفا می‌کند.

وی تصریح کرد: ما نیروهای نخبه زیادی در استان‌های مختلف و شهرستان‌های دورافتاده داریم که نیازمند آموزش و حمایت هستند و این نکته باید مورد توجه قرار بگیرد. ما در وزارتخانه و از طریق مجلس به دنبال تسهیل امور مربوط به هنرمندان و اهالی فرهنگ هستیم.