به گزارش روابط عمومی موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کاشان می گوید: قرار گرفتن گذرهای فرهنگی با توجه به شرایط ایجاد شده و موفقیت مجموعه فرهنگی، میراث و مدیریت شهری برای جذب گردشگر، مسیر پیشرفت را هموارتر کرده بود که وضعیت کرونا این موقعیت مناسب را برهم زد.
میثم نمکی در گفت و گو با سایت اطلاع رسانی موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر افزود: وضعیت کرونا موقعیت ویژه شهرستان در همه عرصه ها به ویژه عرضه تولیدات فرهنگی را تحت تاثیرقرار داد.
وی ادامه داد: زنجیره تولیدات فرهنگی و هنری براساس تنوع این محصولات در رشته های مختلف نباید قطع شود.
نمکی با اشاره به موانع پیش روی فعالان کسب و کار فرهنگی در گذرهای فرهنگی اظهار داشت: سیستم بانکی باید نگاه خود به این عرصه را از اقتصادی به فرهنگی تغییر دهد و با درک وضعیت کرونایی، شرایط استمهال تسهیلات را مهیا سازد.
وی افزود: شرایط واگذاری تسهیلات توسط بانک عامل همچنین نیازمند تعدیل است، چرا که هنرمندان قادر به تامین همه آنها نبوده و این امر سبب استقبال کمتر از گذرهای فرهنگی و هنری شده است.
نمکی گفت: از مجموع ۶۷ متقاضی حضور در گذرهای فرهنگی و فضاهای نوین کاشان تنها ۶ طرح موفق به دریافت تسهیلات شد که این امر نیاز به بازنگری را روشن تر می کند.
وی تصریح کرد: شهرداری کاشان در زمینه تعهدات تفاهم شده گام های مثبت و موثری برداشته و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در جهت رفع موانع کسب و کار و تولیدات فرهنگی و هنری، همچنین حضور هنرمندان در گذرها، با رایزنی و ارتباطات اقدام هایی انجام داده است اما نیاز به تصمیم گیری کلان در همه زمینه ها به ویژه بانک ها، به شدت احساس می شود.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان در بخش دیگری اظهار داشت: گذرهای فرهنگی و هنری نیاز به بازتعریف دارند، چرا که با تعریف مشخص و درنظر گرفتن شرایط اقلیمی و فرهنگی هر شهر و منطقه ای بهره برداری مناسب تری خواهد شد.
نمکی افزود: ایجاد زیرساخت های مناسب بخصوص توجه به گردشگری و جذب توریست می توان تولیدات فرهنگی و هنری را به سمت و سوی اقتصادی و جهانی شدن سوق داد.
وی گذرهای فرهنگی را طرح بسیار خوبی خواند و پیش بینی کرد: درصورت تعریف مشخص و پیوند آن با فرهنگ هر منطقه و درگیر کردن گردشگران به تولیدات فرهنگی و هنری، نتایج بسیار مطلوبی برای هنرمندان خواهد داشت.
بهره بردار گذر فرهنگی و هنری کاشان نیز با بیان اینکه گذرها باید ساختارمندتر شوند، گفت: گذرهای فرهنگی نیازمند استراتژی و برنامه ریزی خاص برای رسیدن به اهداف خود هستند.
اکبر رضوانیان افزود: ایجاد یک دبیرخانه دائمی و رصد کردن فعالیت های گذرهای فرهنگی و هنری می تواند تاثیر بسیاری در پیشرفت برنامه ها داشته باشد.
وی اضافه کرد: شبکه ای شدن گذرها، اطلاع رسانی متمرکز و به موقع و زنجیره ای شدن و پیوند گذرهای فرهنگی و هنری کشور نیز در این جهت موثر خواهد بود.
رضوانیان، طرح گذرهای فرهنگی را بسیار عالی دانست و اظهار داشت: هنرمندان پس از دریافت تسهیلات نیازمند حمایت های دیگری به مراتب مهمتر از بخش اقتصادی دارند که مجموعه های فرهنگی به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند با افزون تر دیدن طرح، قابلیت های آن را گسترده و افزایش دهد.
گذرهای فرهنگ و هنر “آب انبار خان” و “درب باغ” شهرستان کاشان در سال ۱۳۹۷ همزمان با سال پایتختی کتاب کاشان، با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بافت مناسب تاریخی و گردشگری این شهرستان افتتاح شد.