به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا از روابط‌عمومی فرهنگستان هنر، شانزدهمین جلسه مجمع عمومی فرهنگستان هنر، روز پنج‌شنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۰، با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهمن نامورمطلق، رئیس فرهنگستان هنر و از اعضای پیوسته فرهنگستان هنر: سیدمحمد بهشتی، سیدمهدی حسینی، محمدعلی رجبی، مجتبی رحماندوست، جلال شباهنگی، حبیب‌الله صادقی، شاهین فرهت، مهدی کلهر، جهانگیر الماسی، علی نصیریان به صورت حضوری و سیدمحمدرضا حسینی بهشتی، غلامحسین امیرخانی، حبیب الله آیت‌اللهی و محمدعلی کی‌نژاد نیز به صورت برخط برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشکر از دعوت فرهنگستان برای حضور در جلسه مجمع عمومی، فرهنگستان هنر را گنجینه‌ای از اساتید طراز اول هنر کشور دانست و گفت: هر کدام از این شخصیت‌های فاخر که در فرهنگستان گردهم آمده‌اند یکی از نمادهای اصیل فرهنگی و هنری کشور هستند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: فرهنگستان هنر را به عنوان پشتوانه اصلی فکری برای تصمیم‌گیری‌های وزارت فرهنگ و ارشاد در حوزه های مختلف می‌دانم و کاملاً به آن معتقدم و جایگاه فرهنگستان نیز همین است و به‌ عنوان یک نقطه اتکای مهم می‌دانم و هرجایی که لازم باشد از فرهنگستان هنر حمایت کرده و برای تقویت آن تلاش خواهم کرد. فرهنگستان هنر نیز می‌تواند در تهیه پیوست فرهنگی برای طرح‌های اقتصادی وصنعتی کشور به ما کمک کند.

اسماعیلی در ادامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را مرجعیت فرهنگی و هنری کشور دانست و گفت: قرار گرفتن فرهنگ و هنر در پیشران نظام حکمرانی کشور از سیاست‌های اصلی دولت مردمی سیزدهم است و نه در شعار، بلکه در عمل مقدمات آن در همین مدت کوتاه برداشته شده است.

وی افزود: در سفرهای استانی که همراه رئیس جمهور هستیم، با پروژهای فرهنگی هنری نیمه‌تمام مواجه‌ایم که سال‌ها متوقف مانده است و خوشبختانه توانستیم نزدیک به سه هزار میلیارد تومان فقط در این ۱۴ سفر استانی برای تکمیل این پروژه‌ها از دولت علاوه بر بودجه‌های مصوب وزارتخانه بگیریم.

اسماعیلی ادامه داد: در لایحه بودجه که از ابتدا بودجه حوزه فرهنگ و هنر کوچک در نظر گرفته می‌شد، به پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مصوب شد دو درصد از تمام اعتبارات دستگاه‌ها و شرکت‌های دولتی، طبق آیین‌نامه‌ای که توسط وزارت فرهنگ به تصویب خواهد رسید برای امور هنری هزینه شود که در مجموع چندین برابر بودجه وزارت فرهنگ خواهد بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از برنامه‌های این وزارتخانه برای ۲۱ اسفند روز بزرگداشت حکیم نظامی و نورزو خبر داد و گفت: حوزه فرهنگ و هنر نباید محصور در دیوارهای کشور باشد و حداقل در حوزه تمدنی ایران بزرگ باید گسترش یابد. وی افزود: در همین خصوص به سازمان فرهنگ و ارتباطات برای ارتقای فعالیت‌ها مأموریت ویژه بالاخص در حوزه اقتصاد هنر و دیپلماسی هنر دادم.

اسماعیلی به دیدار هفته گذشته رئیس جمهور با اساتید و هنرمندان حوزه هنرهای تجسمی و بازدید از موزه هنرهای معاصر تهران نیز اشاره کرد و در پایان اعلام آمادگی کرد این جلسات هم‌اندیشی ادامه یابد تا از افکار بلند، تجربیات گرانقدر و دانش عمیق اساتید بتوانم استفاده کنم.