به گزارش روابط عمومی موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر در این وبینار کوروش مقتدری وابسته فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایرانی در استانبول، رضا همتی راد هنرمند و طراح فضاهای هنری و فرهنگی و فاتح عمر اوغلو مدیر مرکز هنری شهرداری منطقه فاتح استانبول به بحث و تبادل نظر پیرامون موضوع توسعه فضاهای فرهنگی ترکیه پرداختند.

ابوالحسن خلج منفرد رئیس مرکز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، امین عارف نیا مدیر عامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر و بهرام جمالی استاد دانشگاه نیز از صاحبنظران حاضر در این جلسه بودند.

 

محلی برای تبادل نظر هنرمندان ایران و ترکیه

کوروش مقتدری وابسته فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایرانی در استانبول نخستین سخنران این نشست بود. وی با اشاره به آغاز فعالیت های فرهنگی و هنری در ترکیه از حدود دو ماه گذشته تصریح کرد: با توجه به بهبود نسبی شرایط پدید آمده ناشی از ویروس کرونا در ترکیه، بسیاری از فعالیت های میدانی فرهنگی و هنری در این کشور آغاز شده و جشنواره های گوناگون نیز در فضای باز به اجرا در می آیند.

وی ادامه داد: این گونه وبینارها می تواند محلی برای تبادل نظر میان هنرمندان و فرهیختگان دو کشور باشد.

مقتدری تصریح کرد: شهر استانبول دارای فضاهای فرهنگی متعدد است و از این لحاظ دارای ظرفیت های بسیار بالایی است.

 

سرمایه های فرهنگی مشترک

ابوالحسن خلج منفرد رئیس مرکز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره وجود تشابهات فرهنگی در میان ایران و ترکیه گفت: میراث فرهنگی و معنوی مشترک بسیاری میان ایران و ترکیه وجود دارد.

وی افزود: داشته ها و سرمایه های کلان فرهنگی میان ایران و ترکیه وجود دارد و باید از این ظرفیت حداکثر استفاده بشود.

 

استقبال از فعالیت های مشترک با هنرمندان ایرانی

فاتح عمر اوغلو مدیر مرکز هنری شهرداری منطقه فاتح استانبول با اشاره به جغرافیای فرهنگی مشترک ایران و ترکیه، تصریح کرد: فضاهای فرهنگی در ترکیه به صورت موقت و یا دائم استفاده می شوند. این فضاها شامل بناهای تاریخی و دیگر اماکن هستند.

وی ادامه داد: لازم است بهره برداری از فضاهای فرهنگی و تاریخی به صورت متناسب با شرایط آن ها و همه اصول باشد و به صورت کاملا کیفی انجام شود.

فاتح عمر اوغلو تصریح کرد: از همکاری با همه هنرمندان ایرانی برای فعالیت های مشترک استقبال می کنیم.

 

توسعه فضاهای فرهنگی با جذب گردشگران

رضا همتی راد هنرمند و طراح فضاهای هنری و فرهنگی، دیگر سخنران این وبینار تصریح کرد: در ترکیه مانند ایران از اماکن تاریخی به عنوان فضاهای فرهنگی استفاده می شود مثلا خانه باغ های ایرانی که در تهران و شهرهای بزرگ ایران مورد استفاده است.

وی ادامه داد: کشور ترکیه توانسته است با ارتباط با اروپا، توریست بسیاری را از دنیا جذب کند و همین امر موجب توسعه فعالیت ها و فضاهای فرهنگی در این کشور شده است. البته گفتنی است در گذشته ترکیه از این اماکن استفاده مطلوبی نمی کرد.