رییس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار فرهنگی- تاریخی گفت: تفاهمنامهای با دانشگاه توکیوی ژاپن درزمینه حفاظت از آثار فلزی و خوردگیهای آن منعقد شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر، رضا رحمانی در نشستی که در پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار فرهنگی- تاریخی برگزار شد، با بیان این مطلب و با اشاره به اینکه بر اساس نیازهای کشور، اقدامات بسیاری در بخش تجهیز آزمایشگاههای مرتبط با مرمت آثار انجام شده است، گفت: بهروزرسانی و بهینه کردن دستگاهها و ابزارها، ارتقای نیروی انسانی بهخصوص جذب هیات علمی، انعقاد تفاهمنامههای تخصصی در حوزه حفاظت و مرمت و شناخت مواد و مصالح با مرمتگران بدون مرز، انعقاد تفاهمنامه با دانشگاه توکیو ژاپن درزمینهٔ حفاظت از آثار فلزی و بحث خوردگیها ازجمله اقدامات این پژوهشکده بوده است.
به گفته رییس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار فرهنگی و تاریخی، در مردادماه سال جاری در تهران دورهای آموزشی در راستای بحث حفاظت از آثار فلزی و خوردگیها برگزار میشود که دو کارشناس از پژوهشکده در آن حضور خواهند داشت.
با توجه به اهمیت موضوع حفاظت و مرمت آثار تاریخی در کشور، پروژههای مختلفی در پژوهشکده در حال اجرا است که در میان آنها میتوان به پروژه موزه سبز اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: این پروژه بهطور ملی و با هدف استاندارد کردن و بهبود شرایط حفظ و نگهداری آثار موجود در موزهها و مراکز اسناد تعریف شده است.
وی افزود: پروژه حفاظت مجسمه نادر و مردان نمکی بهعنوان پروژههای مشترک بین پژوهشگاه، میراث استان زنجان و یک گروه آلمانی، از دیگر پروژههای تحقیقاتی و اجرایی حفاظت و مرمت آثار شاخص به شمار میروند.
رحمانی اظهار داشت: تعدادی پروژه در حوزه فناوری، تاریخ مرمت و شیوههای حفاظت از تزئینات معماری و آثار منقول نیز در دست اجرا است که خوشبختانه اقدامات مناسبی برای آنها در حال انجام است.
رحمانی تصریح کرد: آموزش به کارشناسان کشور از بخشهای مختلف موزهداران و مرمتگران از دیگر اقدامات مربوط به پژوهشکده است که تاکنون ۲۱ عنوان آموزشی به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پیشنهاد و سرفصلهای مربوط به آنها تعریف شده که امیدواریم نیمه دوم سال جاری، شاهد برگزاری این دورههای آموزشی باشیم.
رییس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار فرهنگی تاریخی اظهار داشت: ارتقای سطح همکاری با پژوهشکدههای دیگر در جهت شناخت و آگاهی آنها نسبت به تجهیزات و توان بالقوه فنی و تخصصی این مرکز در حوزه حفاظت و مرمت آثار، برگزاری سیزدهمین همایش حفاظت و مرمت، چاپ مجله دانش حفاظت و مرمت از دیگر اقدامات پژوهشکده در بخش حفاظت و مرمت است.
وی یادآور شد، تهیه و چاپ کتابچههای راهنما برای موزهداران، امنای اموال و مرمتگران، تهیه و تدوین دو جلد کتاب مربوط به مدیریت بحران و تهیه اطلس بافتههای تاریخی از دیگر فعالیتهای این پژوهشکده به شمار میآید.