معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعامل با ارگان‌های دولتی و غیردولتی را امری ضروری برای انجام مطلوب‌تر امور دانست و از برون‌سپاری فعالیت‌های فرهنگی به‌عنوان اولویت دولت و وزارتخانه در راستای تحقق برنامه‌های پیشنهادی وزیر به مجلس شورای اسلامی یاد کرد.

به گزارش روابط عمومی موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر لادن حیدری روز جمعه در گفتگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره دستاوردها و پیشرفت‌های به‌دست آمده در حوزه‌های مختلف در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تحقق وعده‌ها و ارائه برنامه‌های سید عباس صالحی وزیر فرهنگ به مجلس شورای اسلامی برای اخذ رأی اعتماد را نمونه‌ای از «کارآمدی دولت» در بخش فرهنگ و هنر نام برد.

وی با بیان اینکه اهمیت حوزه فرهنگ بر هیچ فردی پوشیده نیست، اضافه کرد: طبق بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی، “سیاست و اقتصاد ذیل فرهنگ است و این حوزه نگاهی فراگیر دارد”.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: کارآمدی دولت و کارآیی دولت بیانگر قابلیت و توانایی نظام اجتماعی برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده و حل مشکلات جامعه است. از این رو تفاوت در امکانات و شرایط هر جامعه و همچنین نوع موانع یا مشکلات تفاوت‌های کارآمدی دولت را رقم می‌زند.

حیدری ادامه داد: کارآمدی دولت‌ها به منظور تحقق اهداف یا رفع و حل مشکلات در دو سطح سیاست‌گذاری و دیوان‌سالاری صورت می‌پذیرد.

وی افزود: سیاست‌های دولت در تعالی جامعه و به کار گرفتن امکانات و ابزارها برای رسیدن به اهداف و یا حل و فصل موانع مشکلات سطح اول کارآمدی دولت را مشخص می‌کند و در سطح دوم که به دیوان‌سالاری دولت برمی‌گردد، فعالیت‌های دستگاه دیوان‌سالاری دولت را که تاثیرات مستقیم و یا غیر مستقیمی بر رفع مشکلات و کسب اهداف دارد، بیان می‌کند.

به گفته وی این دو سطح کارآمدی با شاخصه‌ها از قبیل قانون‌محوری، مشارکت‌پذیری، مسئولیت‌پذیری، نظارت‌پذیری، تساوی و عدم تبعیض، عدالت‌جویی، عقل‌گرایی، مصلحت‌محوری و وحدت‌گرایی سنجیده می‌شود. بدیهی است که رشد و ارتقای هر یک از این شاخص ای دولت را کارآمد در و رضایت عمومی را سخت‌تر ایجاد می‌کند.

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، اظهارداشت: کارآمدی را می‌توان مهم‌ترین شاخص دولت اسلامی دانست. بدین منظور سنجش کارآمدی به آن معناست که دولت برای تحقق اهدافی طرح‌ریزی شده و فلسفه وجودی آن دستیابی به آن اهداف است، لذا دولتی را می‌توان اسلامی و انقلابی دانست که هر چه بیشتر توانسته باشد اهداف مدنظر را محقق ساخته و به عبارتی دیگر کارآمدی خود را در عمل به اثبات رساند. در غیر این‌صورت ناکارآمدی دولت را در سراشیبی بحران مشروعیت قرارداده و حاصل آن اعتبارزدایی از دولت خواهد بود.

حیدری تاکید کرد: به‌طور یقین کارآمدی و رسیدن به قله‌های تعالی و پیشرفت با حضور و تلاش همگان اعم از مردم و مسئولان محقق و در نتیجه به دستاوردها، اهداف و افق‌های از پیش تعیین شده خواهد رساند.