مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان منطقه آزاد قشم از امضای تفاهم‌نامه حمایت از فعالیت‌های فرهنگی جزیره قشم با اعتباری بالغ‌بر ۳ میلیارد ریال با معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور خبر داد.

به گزارش روابط عمومی موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر، علیرضا کمساری بیان داشت: این تفاهم‌نامه به‌منظور تمرکززدایی از معاونت امور فرهنگی کشور و گسترش فعالیت‌های فرهنگی در سراسر مناطق ایران ازجمله جزیره قشم، بین معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد قشم منعقد شده است.

وی هدف اصلی این اقدام را، اشاعه فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی و سایر امور فرهنگی عنوان کرد و افزود: تفاهم‌نامه مذکور هم‌طراز تفاهم‌نامه‌های منعقد شده در سایر مراکز استان‌ها بوده و بر تفویض اختیار صورت گرفته به این اداره کل، تأکید دارد.

به گفته کمساری، فعالیت‌های فرهنگی این منطقه بر اساس تفویض اختیاری که از سال ۱۳۹۱ عملیاتی شده، مستقل بوده و طی سال‌های اخیر، علاوه بر توسعه فرهنگی ثمرات بسیاری داشته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: انگیزه بخشی و ارتقاء فعالیت‌های اصحاب فرهنگ و هنر، تشکیل انجمن‌های مستقل فرهنگی هنری، اهدای سالیانه بالغ‌بر دو میلیارد ریال کتاب به کتابخانه‌های عمومی و مراکز فرهنگی هنری، برگزاری کارگاه‌های آموزشی در رشته‌های مختلف فرهنگی هنری، حمایت از طرح‌های فرهنگی مناطق مرزنشین و برپایی نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های فرهنگی-هنری ازجمله این دستاوردها است.

شایان ذکر است، برپایی نمایشگاه‌های قرآن کریم، نمایشگاه کتاب ناشران، جشنواره‌های تئاتر ساحلی، استانی و منطقه‌ای، نشست‌های ادبی، بزرگداشت مفاخر و دوره‌های انتخاب کتاب سال که به‌صورت مناسبتی و سالیانه در جزیره برگزار می‌شود، بخش کوچکی از نتایج حاصل از تفویض اختیار صورت گرفته به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان منطقه آزاد قشم، طی چند سال گذشته بوده است.